Please select a page template in page properties.

Vakbegrippen. Verwarmingstechiek
eenvoudig uitgelegd.

Alles over verwarming. Van A tot Z

Als we het over verwarming hebben, zijn er enkele technische termen die moeten worden uitgelegd. Alle belangrijke termen vindt u hier. Alfabetisch gerangschikt.

Verbrandingsgassen

Producten die bij verbranding van brandstof en Verbrandingslucht  ontstaan. Voor het grootste stuk ontstaan Koolstofdioxide  (CO2 ) en Waterdamp .

Verbrandingslucht

Bevat tot 21 procent zuurstof, die bij elke verbranding nodig is. Bijkomend is 78 procent stikstof in de lucht aanwezig. Voor de volledige verbranding van 1 kubieke meter gas of 1 liter stookolie heeft men ongeveer 10 kubieke meter Verbrandingslucht  nodig.

Verbrandingsmanager

Ondersteuning van het functieverloop tijdens de verbranding met moderne microprocessortechniek. Voor de gebruiker zijn er vele bijkomende voordelen. Ook de servicetechnici kunnen hun werk doelgerichter en sneller uitvoeren (zie Digitale brandertechniek ).

Verdamper

Een Warmtewisselaar  binnenin de warmtepomp. De Verdamper  doet het Koelmiddel  verdampen door opname van energie uit de warmtebron.

Vertrektemperatuur

Temperatuur van het verwarmingswater dat naar de verwarmingselementen vloeit. In de regel bedraagt de Vertrektemperatuur  bij radiatorverwarming max. 70°C (bij vloerverwarming ca. 40°C). De temperatuur is echter alleen bij koude buitentemperaturen zo hoog. Stijgt de buitentemperatuur, dan daalt de Vertrektemperatuur .

Up