Please select a page template in page properties.

Efficiëntielabels voor verwarmingssystemen. Hulpmiddel bij de beslissing in één oogopslag.

Energie-efficiëntie nakijken. En vergelijken.

Effizienzlabel Heizsysteme

Eén label. Vele voordelen.

Het doel

De etikettering van verwarmingssystemen is gebaseerd op richtlijnen van de Europese Unie en is bedoeld om de consument een basis te bieden voor een vergelijking met betrekking tot de prestaties en het energieverbruik van de producten. De Europese Commissie heeft universele berekeningsmethoden ontwikkeld voor gestandaardiseerde etikettering.


Het nut

Oriëntatie en classificatie zijn belangrijk. Daarvoor zijn de etiketten voor de weergave van de energie-efficiëntie onderhevig aan bepaalde normen. De energie-efficiëntie en het verbruik van een verwarmingssystemen worden echter door verschillende factoren beïnvloed: Hoe warm moet het in de woning zijn? Hoeveel warm water wordt er verbruikt? Is er vloerverwarming? De aankoop moet dus niet enkel en alleen op basis van het energielabel gebeuren.


Het productetiket

Elk verwarmingssysteem beschikt over een zogenaamd productetiket. Daarop staat de energie-efficiëntie voor ruimteverwarming en evt. voor de bereiding van sanitair warm water vermeld. Al naargelang het verwarmingssysteem worden ook andere waarden zoals het geluidsniveau ook aangegeven.


Het etiket voor pakketten

Nog betekenisvoller dan het productetiket: het etiket voor pakketten. Het geeft de energie-efficiëntie van een volledige verwarmingsinstallatie aan, zoals een verwarmingsketel met regelaar en een Boiler . Zelfs uitbreidingen zoals zonnecollectoren worden hier in aanmerking genomen.


ErP-label

ERP-label Eenvoudig uitgelegd.

Verschillende productetiketten voor verschillende productsoorten: zo wordt bijv. bij ketels met geïntegreerde  bereiding van sanitair warm water ook deze laatste geëvalueerd of bij splitwarmtepompen ook het geluid gemeten.

Installateurs voor Weishaupt producten. Zo gezocht, zo gevonden.

Installateurs voor Weishaupt producten. Zo gezocht, zo gevonden.

Agentschappen voor Weishaupt producten. Zo gezocht, zo gevonden.

Plaats ingeven a.u.b.

Mijn locatie kiezen
Back
zoekresultaten zoekresultaat Geen resultaat
Resultaten worden geladen

Vind uw Weishaupt agentschap:

Up