Please select a page template in page properties.

Vakbegrippen. Verwarmingstechiek
eenvoudig uitgelegd.

Alles over verwarming. Van A tot Z

Als we het over verwarming hebben, zijn er enkele technische termen die moeten worden uitgelegd. Alle belangrijke termen vindt u hier. Alfabetisch gerangschikt.

Ketel

Een technisch toestel dat de verbrandingswarmte overdraagt op het stookwater. Ketels van de nieuwe generatie van Weishaupt verminderen de energieverliezen tot een minimum door efficiënte warmtewisselaars en een uitstekende warmte-isolatie.

Koelmiddel

Vloeistof die voor de warmteoverdracht in warmtepompen gebruikt wordt. Bij lage druk en lage temperatuur neemt de vloeistof warmte op, bij hogere druk en hogere temperatuur geeft ze warmte af. In deze omstandigheden wijzigt telkens de aggregatietoestand.

Koolstofdioxide

Gas dat bij de verbranding van koolstofhoudende stoffen ontstaat. Door de toename van koolstofdioxiden in de atmosfeer van de aarde ontstaan klimatologische veranderingen. De stijgende temperatuur van de aarde wordt ook het Broeikaseffect  genoemd. Door een verminderd brandstofverbruik kan kooldioxide beperkt worden.

Koolstofmonoxide

Giftig gas dat bij de verbranding van koolstofhoudende stoffen ontstaat. Door een correcte branderinstelling wordt de uitstoot nagenoeg verhinderd.

Up