
Maina bakt en verwarmt met Weishaupt compacte en industriële branders
Je moet geen chefkok zijn of uit Italië komen om de koepelvormige lichte kartonnen doos met het draagriempje en het opschrift ‘Panettone’ te herkennen: zo wordt het zoete brood met gebakken fruit verpakt, dat naar verluid is uitgevonden door een bakkersjongen uit Milaan genaamd Antonio om zijn geliefde op smaak te brengen. Pane, in het Nederlands brood – panettone, taalkundig iets verbasterd: brood van Antonio.
Het succes van dit bakkersproduct is nauwelijks te overtreffen: de inmiddels ook industrieel geëxploiteerde productie loopt in de miljoenen per jaar, de broodtaarten worden al lang in heel Italië gegeten en bovendien naar de halve wereld geëxporteerd.
Een van de traditionele fabrikanten is het bedrijf Maina. De grote bakkerij, die sinds 1969 gevestigd is in de Piemontese gemeente Fossano en vijf jaar eerder werd opgericht, heeft zich sindsdien gespecialiseerd in de productie van technisch veeleisende zoete producten van gistdeeg.
Bepalend voor het succes van het bedrijf is ook de hoge mate van moderniteit in het productieproces. In de loop van de decennia zijn de productiefaciliteiten steeds verder uitgebreid en gemoderniseerd, niet in de laatste plaats met branders van Weishaupt.
In totaal zijn er 14 gasbranders van het type WG10, 20 en 30 en WM-G10 en 20 geïnstalleerd, voor de verwarming van de bakovens in de productie en voor de verwarming van de kantoren. Hun betrouwbaarheid, het zuinige brandstofverbruik en het geoptimaliseerde verbrandingsmanagement waren doorslaggevend voor het partnerschap tussen de twee traditierijke familiebedrijven, dat al sinds 2008 bestaat.
Meer gelijkaardige referenties:

Bitburger brouwerij: stoomopwekking met Weishaupt

Een nieuw thuis voor goede ideeën en schone energie



