Please select a page template in page properties.

Maina bakt en verwarmt met Weishaupt compacte en industriële branders

Je moet geen chefkok zijn of uit Italië komen om de koepelvormige lichte kartonnen doos met het draagriempje en het opschrift ‘Panettone’ te herkennen: zo wordt het zoete brood met gebakken fruit verpakt, dat naar verluid is uitgevonden door een bakkersjongen uit Milaan genaamd Antonio om zijn geliefde op smaak te brengen. Pane, in het Nederlands brood – panettone, taalkundig iets verbasterd: brood van Antonio.

Het succes van dit bakkersproduct is nauwelijks te overtreffen: de inmiddels ook industrieel geëxploiteerde productie loopt in de miljoenen per jaar, de broodtaarten worden al lang in heel Italië gegeten en bovendien naar de halve wereld geëxporteerd.

Een van de traditionele fabrikanten is het bedrijf Maina. De grote bakkerij, die sinds 1969 gevestigd is in de Piemontese gemeente Fossano en vijf jaar eerder werd opgericht, heeft zich sindsdien gespecialiseerd in de productie van technisch veeleisende zoete producten van gistdeeg.

Bepalend voor het succes van het bedrijf is ook de hoge mate van moderniteit in het productieproces. In de loop van de decennia zijn de productiefaciliteiten steeds verder uitgebreid en gemoderniseerd, niet in de laatste plaats met branders van Weishaupt.

In totaal zijn er 14 gasbranders van het type WG10, 20 en 30 en WM-G10 en 20 geïnstalleerd, voor de verwarming van de bakovens in de productie en voor de verwarming van de kantoren. Hun betrouwbaarheid, het zuinige brandstofverbruik en het geoptimaliseerde verbrandingsmanagement waren doorslaggevend voor het partnerschap tussen de twee traditierijke familiebedrijven, dat al sinds 2008 bestaat.

Feiten
Project
Bakkerij Maina, Fossano, Italië
Product
14 gasbranders
Type
WG10, WG20, WG30, WM-G10, WM-G20
Vermogen
25 - 2100 kW
Toepassing
Verwarming, proceswarmte

De fabriek van de grootbakkerij Maina in het Noord-Italiaanse. (foto: Maina Panettoni S.p.A.)

Een kijkje in de verwarmingscentrale van het bedrijf met Weishaupt gasbranders van de types WM-G en WG.

Op de bakoven zijn Weishaupt gasbranders WG van de bouwgroottes 10, 20 en 30 in gebruik.

Up