Please select a page template in page properties.

Premix LowNOx gasbrander WG 40 PLN

De Weishaupt gasbrander WG 40 PLN is geschikt voor het gebruik met de brandstoffen aardgas H/L en LPG B/P en biedt een modulerend verbrandingsvermogen van 60 – 700 kW.

De WG 40 PLN is standaard uitgerust met een toerentalregeling alsook een uiterst efficiënte synchrone motor met permanente magneet. De efficiëntie overtreft alle actueel geldende efficiëntieklassen voor elektromotoren.

PLN staat voor Premix Low-NOx – een systeem dat de voormenging met de oppervlakteverbranding combineert.
Dit garandeert een homogeen gas-lucht-mengsel en een veilig ontstekingsgedrag. Via de regeling van het O2-gehalte
is een NOx-optimalisatie over het volledige vermogensbereik mogelijk. Een belangrijk voordeel van dit verbrandingssysteem is dat naast gebruikelijke verwarmingsketels, ook vuurhaarden met een beduidend kleinere geometrie gestookt kunnen worden. Daarbij worden NOx-waarden tot 20 mg/kWh bereikt. Bovendien werkt de brander uiterst stil.

Zoals alle Weishaupt branders is ook de WG 40 PLN uitgerust met een digitale verbrandingsmanager. Alle belangrijke functies zoals brandstof- en luchttoevoer alsook vlambewaking en toerentalregeling worden met digitale precisie geregistreerd en geregeld. Het doel is de optimalisatie van de verbranding, de maximalisatie van het rendement en een minimalisatie van de emissies.

Up