Please select a page template in page properties.

De nieuwe Weishaupt lucht/water-warmtepomp bi-block WBB 20 (16,6 kW)

Na de succesvolle marktintroductie van de modulerende lucht/water-warmtepomp bi-block WBB 12 (3 tot 10 kW) in 2019, biedt Weishaupt nu een tweede model aan.

De nieuwe warmtepomp bi-block WBB 20 beschikt over een vermogensbereik van 5,6 tot 16,6 kW (bij A2/W35). Deze warmtepomp onderscheidt zich eerst en vooral door een extreem stille werking en een moderne en elegante buitenunit. De buitenunit heeft een verdamper met grote ontvangstoppervlakte met speciale BlueFin-coating voor een hogere corrosiebescherming. De aerodynamisch gevormde aluminiumlamellen van de behuizing en de innovatieve uilenvleugelventilator zorgen voor een extreem stille werking. Het geluidsdrukniveau ligt op de kleinste afstand slechts bij 35dB(A). Dit komt overeen met de strengste immissiegrenswaarde die ook voor ziekenhuizen, kuuroorden of ‘s nachts in zuiver woongebied geldt. Deze warmtepomp is daarom ook de meest buurvriendelijke in de markt. Het elektronische expansieventiel met snelstartsysteem draagt bij tot de hoge efficiëntie.

De binnenunit is met een hoogwaardige composiet-geluidsisolatie bekleed en werkt daardoor eveneens extreem stil in de woning. In de binnenunit zit een scroll-compressor met snelle inverter vervat die garant staat voor lage geluidsemissies, het snel bereiken van gewenste waarden en een lange levensduur. Dankzij de dampinjectie en de extra warmtewisselaar met elektronisch expansieventiel werkt de nieuwe bi-block-warmtepomp betrouwbaar bij buitentemperaturen tot -22 °C en levert ze vertrektemperaturen tot 65 °C. De uitvoerige standaarduitrusting omvat een ontluchtings- en slibafscheidsysteem, de volledige uitrusting voor de koelmodus, een debietsensor, een geïntegreerde warmtehoeveelheidsmeting alsook voor meer veiligheid een tweede warmtegenerator voor verwarming en warm water.

De bediening van de nieuwe warmtepomp gebeurt intuïtief via een systeembedieningseenheid met kleurendisplay en LED-functiebalk. Via de geïntegreerde inbedrijfstellingsassistent kan de vakman de warmtepomp eenvoudig en snel in bedrijf stellen. Net als bij de Weishaupt gascondensatieketels en split-warmtepompen kan de eindklant per app en de vakman via het WEM-portaal toegang krijgen tot de gegevens van de bi-block-warmtepomp en waarden opslaan of wijzigen.

De voordelen in één oogopslag:

Lage geluidsemissies: de buitenunit met de aerodynamische aluminiumlamellen van de metalen behuizing overtuigt dankzij een bijzonder stille werking. Ook de bijzonder stille en uiterst efficiënte uilenvleugelventilator alsook de BlueFin-verdamper met grote ontvangstoppervlakte en de inbouw van de compressor in de binnenunit dragen bij tot deze extreem stille en dus buurvriendelijke werking.

Hoge efficiëntie: de nieuwe bi-block-warmtepomp WBB 20 bereikt zowel bij 35 °C, als bij 55 °C vertrektemperatuur de hoogste energie-efficiëntieklasse A+++ en is daardoor zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie.

Eenvoudige montage: de bi-block-warmtepomp onderscheidt zich door een eenvoudige montage en vakmanvriendelijke elektrische aansluitingen. Hierdoor bespaart de vakman kostbare tijd op de werf.

Volledige uitrusting: lucht- en sedimentafscheidsysteem zijn standaard inbegrepen. Ook voor de koelmodus is de bi-block-warmtepomp af fabriek al volledig uitgerust.

Intuïtieve bediening: de systeembedieningseenheid van de Weishaupt Energie Manager WEM vereenvoudigt de inbedrijfstelling en maakt een intuïtieve bediening mogelijk voor de gebruiker.

Perstechniek voor koelkringaansluitingen: door de zogenaamde perskoppeling wordt er een langdurig dichte en hermetische buisverbinding gegarandeerd. Deze houdt stand bij constante belasting onder hoge druk en bij lage of hoge temperaturen.

Veelzijdige toepassing: het grote modulatiebereik, het gebruik tot -22 °C buitentemperatuur en de vertrektemperaturen tot 65 °C bieden de Weishaupt bi-block-warmtepomp veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

Up