Please select a page template in page properties.

LowNOx-gasbrander PLN (tot 2.500 kW)

Daar waar de laagste emissiewaarden vereist zijn, staat de nieuwe PLN-brandergeneratie ter beschikking. PLN staat voor Premix-LowNOx – een systeem dat de voormenging met oppervlakverbranding combineert.

Het voornaamste voordeel van dit verbrandingssysteem berust op het feit dat deze branders niet alleen op gangbare ketels maar ook op vuurhaarden met duidelijk kleinere geometrieën kunnen toegepast worden.

 

Bij de oppervlakverbranding is een homogeen gas-luchtmengsel doorslaggevend.

Daarom wordt hier een volledig vernieuwde menginrichting gebruikt met als hoofdkenmerk de gescheiden gas/lucht-geleiding, die beide elementen pas in de verbrandingsbuis samenbrengt.

 

Het onder druk staande gas-luchtmengsel dringt door het strakke metalen weefsel door en verbrandt aan het oppervlak ervan. Het vlamtapijt dat op die manier ontstaat met vlamtemperaturen van minder dan 1200 °C remt de thermische stikstofoxidevorming af. NOx-waarden van minder dan 30 mg/kWh zijn nu ook in het vermogensbereik tot 2.500 kW een realiteit.

Ook met betrekking tot het regelbereik staan de PLN-branders op hetzelfde niveau als aangeblazen gasbranders. Met het elektronische gas-lucht-verbandsysteem van de Weishaupt-verbrandingsmanagers W-FM 50, W-FM 100 en W-FM 200 zijn regelbereiken tot 1: 7 mogelijk.

Up