belgien nl Pers Vakpers 2018 Compacte split-warmtepomp WWP LS K

Compacte split-warmtepomp WWP LS K

De nieuwe compacte Weishaupt split-warmtepomp WWP LS K bestaat in twee vermogens van 8 en 10 kW. De vernieuwde binnenunit met een geïntegreerde boiler van 165 liter en alle nodige hydraulische componenten is plaatsbesparend en eenvoudig te installeren.

Vakpers

01-05-2018

Compacte split-warmtepomp WWP LS K

De nieuwe compacte Weishaupt split-warmtepomp WWP LS K bestaat in twee vermogens van 8 en 10 kW. De vernieuwde binnenunit met een geïntegreerde boiler van 165 liter en alle nodige hydraulische componenten is plaatsbesparend en eenvoudig te installeren.

Aangezien de hydraulische eenheid en de boiler twee aparte delen zijn, kunnen deze ook probleemloos naar moeilijk toegankelijke ruimtes gebracht worden.
De split-warmtepompen onderscheiden zich door hun hoge vermogenscoëfficiënten. Bovendien zijn ze uiterst stil en dankzij hun intuïtieve regeling ook bijzonder gebruiksvriendelijk.
Zowel de stille als de dynamische koeling is al met de hoogwaardige standaarduitrusting mogelijk. Met de nieuwe Weishaupt app voor iOS en Android kan de warmtepomp comfortabel en eenvoudig per smartphone of tablet bediend worden. 

Elektronisch BiFlow-expansieventiel
Het elektronische BiFlow-expansieventiel met 490 impulsen en elektronische snelstart (≈2 min.) zorgt voor nog meer efficiëntie. Er is maar één ventiel voor verwarming, koeling of ontdooiing.

BlueFin-verdamper
De buitenunit beschikt over een verdamper met speciale BlueFin-bedekking. Deze zorgt voor een hogere corrosiebescherming en een gereduceerde vuilzafzetting.  Het pareleffect van deze bedekking draagt bij tot een optimale ontdooiing. De ontdooifunctie is zelflerend.

Compressor met dubbele zuiger
De compressor met dubbele zuiger ond erscheidt zich door een stille werking en een lange levensduur. De werkingsgeluiden worden tevens door een ontkoppelde geluidscabine verder gereduceerd.

Hoogefficiënte ventilator
De borstelloze energiebesparende motor van de ventilator staat garant voor een hoge efficiëntie en een lange levensduur. De aerodynamische vleugelvorm zorgt voor grote debieten.

Nachtmodus
Via de speciale werking in nachtmodus wordt het toerental voor een vrij definieerbare periode (bijv. ‘s nachts) gereduceerd om het geluidsniveau tot een minimum te reduceren. De warmteproductie wordt hierdoor niet belemmerd.

Condensaatkuip zonder elektrische verwarming
De condensaatafvoer via optimaal gepositioneerde openingen garandeert de bedrijfszekerheid tot -20 °C. Geen extra verwarmingselement nodig en dus geen extra stroomverbruik.

Hydraulische eenheid – verwarmingswater-systeemcomponenten
In de hydraulische eenheid (binnenunit) zijn volgende componenten standaard geïntegreerd: condensor met diffusiedichte warmte-isolatie, expansievat, veiligheidsset met ontluchtingssysteem, slibafscheider, hoogefficiënte circulatiepomp (energie-efficiëntieklasse A) voor verwarming en warm water met drie-weg-ventiel met hoogwaardige dichting.

Hydraulische eenheid - elektrische systeemcomponenten
De hydraulische eenheid bevat volgende elektrische componenten: aansluiting tweede warmtegenerator voor verwarming en warm water, debietsensor, vertrek- en terugloopsensoren, LED-functiebalk alsook bedieningsmodule met hoogwaardig kleurendisplay.

Intuïtief regelcomfort
De nieuwe regelaar met kleurendisplay volgt het beproefde Weishaupt-principe “Draaien en drukken”. Dankzij de nieuwe inbedrijfstellingsassistent gebeurt deze handeling bijna automatisch. Instelwaarden kunnen via een kleurendisplay met duidelijke tekstweergave geraadpleegd worden waardoor veel tijd en dus ook kosten bespaard worden.

Comfortable bediening per app of webbrowser
Dankzij de nieuwe Weishaupt app en het Weishaupt-Energie-Management-portaal kan de nieuwe compacte split-warmptepomp eenvoudig en veilig via internet met computer, smartphone of tablet communiceren en bediend worden. De bediening is ook mogelijk via een optionele ruimteregelaar.

Koeling seriematig
Zowel de stille als de dynamische koeling is al met de hoogwaardige standaarduitrusting mogelijk.

Flexibele aansluitmogelijkheden
Verwarming, sanitair water en circulatie kunnen naar keuze links, rechts of langs boven aangesloten worden.

Boilertechniek WAS 165 Eco
De boiler WAS Eco van 165 liter beschikt over een efficiënte spiraalwarmtewisselaar van 1,7 m2. Met de nieuwe composiet-warmte-isolatie met vacuüm-isolatiepanelen (VIP) worden de stilstandsverliezen tot een minimum gereduceerd.

Opengewerkt beeld van de nieuwe compacte split-warmtpomp WWP LS K.
Opengewerkt beeld van de nieuwe compacte split-warmtpomp WWP LS K.
Grafiek drukklaar (600.2 KB)
Opengewerkt beeld van de buitenunit van de nieuwe split-warmtepomp
Opengewerkt beeld van de buitenunit van de nieuwe split-warmtepomp
Grafiek drukklaar (659.7 KB)

Zoekt u een Weishaupt-installateur in uw buurt?

Hier vindt u uw Weishaupt installateur
Zoeken

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Weishaupt-vakman?