belgien nl Pers Vakpers 2012 Split-warmtepompen voor verwarming en koeling (7 en 11 kW)

Split-warmtepompen voor verwarming en koeling (7 en 11 kW)

De nieuwe split-warmtepompen van Weishaupt zijn toekomstzekere en tegelijk ook voordelige verwarmingssystemen die ook voor de koeling gebruikt kunnen worden.

Vakpers

01-04-2012

Split-warmtepompen voor verwarming en koeling (7 en 11 kW)

De nieuwe split-warmtepompen van Weishaupt zijn toekomstzekere en tegelijk ook voordelige verwarmingssystemen die ook voor de koeling gebruikt kunnen worden.

In de split-warmtepompen worden de componenten in een buiten- en een binneneenheid (hydraulische eenheid) opgesplitst. De buiteneenheid bevat de verdamper en de compressor. In de binneneenheid (hydraulische eenheid) bevindt zich de condensor.

De split-warmtepompen zijn als louter verwarmingssysteem of als systeem voor verwarming en koeling zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie.

De buiteneenheid kan dankzij compacte afmetingen eenvoudigweg tegen de buitenwand geplaatst worden of direct aan de muur gemonteerd worden aan de hand van wandconsoles. Deze eenheid is uitgerust met een verdamper die de temperatuur van de omgevingslucht aan een koelvloeistof afgeeft. De roterende compressor met dubbele zuiger doet het temperatuurniveau stijgen en de werkvloeistof wordt via een koelmiddelleiding naar de binneneenheid geleid

De binneneenheid (hydraulische eenheid) zorgt voor de verdeling van de warmte naar de verwarmingskring of voor de bereiding van sanitair warm water. De condensor, de hydraulische componenten en de regeling zijn in een compacte wandhangende behuizing ondergebracht.

De splitsing van buiten- en binneneenheid biedt talrijke voordelen :

  • De kosten voor de exploitatie van de warmtebron lucht zijn heel beperkt
  • Slechts kleine wanddoorvoer nodig dankzij kleine leidingsdiameters
  • Compacte afmetingen bieden een hoge flexibiliteit voor de opstelling
  • De buiteneenheid kan aan de muur gemonteerd worden met wandconsoles

De Weishaupt split-warmtepompen zijn ook geschikt voor de koeling tijdens de warme zomermaanden. In koelmodus wordt het werkingsprincipe omgekeerd. De split-warmtepomp is daarbij in werking en onttrekt de warmte aan de binnenruimte via de vloer-, plafond- of wandverwarming. De koelmodus is van 0 tot 46°C mogelijk.

 

SysteemEnergie-efficiëntieklasse*
WWP L 7 AERS A / A+
WWP L 11 AERS A+ / A+
WWP L 15 ARS A+ / A++

*Volgens EU-verordening nr. 811/2013 Seizoensgebonden energie-efficiëntie voor ruimteverwarming bij gemiddelde klimaatomstandigheden, lage- (35°C) / middentemperatuurtoepassing (55°C)

Split-warmtepomp
Split-warmtepomp
Opengewerkt beeld van de buiteneenheid van 11 kW.
Grafiek drukklaar (1.0 MB)
Split-warmtepomp
Split-warmtepomp
Opengewerkt beeld van de binneneenheid (hydraulische eenheid).
Grafiek drukklaar (912.3 KB)

Zoekt u een Weishaupt-installateur in uw buurt?

Hier vindt u uw Weishaupt installateur
Zoeken

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Weishaupt-vakman?