belgien nl Pers Vakpers 2012 Condenserende stookolieketel Weishaupt Thermo Condens WTC-OB (45 kW)

Condenserende stookolieketel Weishaupt Thermo Condens WTC-OB (45 kW)

De innovatieve vloerstaande condenserende stookolieketel WTC-OB van Weishaupt bestond tot nog toe in vier vermogens van 20 tot 35 kW. De nieuwe WTC-OB van 45 kW vervolledigt het vermogensspectrum.

Vakpers

01-04-2012

Condenserende stookolieketel Weishaupt Thermo Condens WTC-OB (45 kW)

De innovatieve vloerstaande condenserende stookolieketel WTC-OB van Weishaupt bestond tot nog toe in vier vermogens van 20 tot 35 kW. De nieuwe WTC-OB van 45 kW vervolledigt het vermogensspectrum.

Nieuw is de menginrichting en een krachtigere, energiebesparende verwarmingscirculatiepomp. Wat niet veranderd is, is de hoogefficiënte warmtewisselaar uit aluminium die de compacte structuur mogelijk maakt, alsook de tweetraps-purflam®-brander. Al naargelang het ketelvermogen bedraagt het verschil tussen trap 1 en 2 tot 14kW

De in de fabriek ingestelde blauwevlambrander Weishaupt purflam® verbruikt dankzij zijn tweetraps-werking bijzonder weinig stookolie. Bij de WTC-OB 45 bedraagt het brandervermogen 35,1 kW bij trap 1 en 43,4 kW bij trap 2.

De hoogvermogen-warmtewisselaar uit aluminium bevat een warmte-isolatie en zorgt voor een hoog normrendement van 105% Hi (99,1 % Hs). Grote vrije diameters vergemakkelijken het onderhoud van de ketel.

Ook de behoefte aan elektrische energie werd tot een minimum gereduceerd. Zo ligt het nodige verbruik van de elektrische componenten onder de 4 W (standby van de ketel). De WTC-OB 45 is bovendien standaard uitgerust met een hoogefficiënte energiebesparende pomp. Bij een werkingsduur van 15 jaar worden op die manier ca. 4000 kWh bespaard in vergelijking met een drietraps-pomp. Dit komt overeen met het jaarlijkse stroomverbruik van een huishouden van 4 personen.

Alle relevante emissievoorschriften en verordeningen worden niet enkel gerespecteerd maar de emissies liggen zelfs ver onder de maximale grenswaarden.

Het gebruik van de condenserende stookolieketel WTC-OB is enkel toegelaten met gasolie verwarming zwavelarm volgens NBN T 52-716 (max. 10 ppm zwavelgehalte). Verdere bepalingen volgens NBN EN 590 (laatste editie). De toevoeging van asvormende additieven is niet toegelaten. Op grond van het lage zwavelgehalte blijven de verwarmingsoppervlakken proper en wordt het milieu gespaard.

Een geïntegreerde geluidsdemping voor rookgas en aanzuiglucht zorgt voor een laag geluidsniveau tijdens de werking.

Onaangename stookoliegeuren worden voorkomen door een speciale filtercombinatie die zich binnen de bekleding bevindt. Deze bezit een gekapseld luchtafscheidsysteem dat de verzamelde lucht gedoseerd via de branderverstuiver naar de verbrandingskamer leidt.

De deskundige en zorgvuldige inbedrijfstelling speelt een belangrijke rol in de veilige en zuinige werking van de condenserende stookolieketel WTC-OB.

De regelaar draagt daartoe bij met de standaard geïntegreerde inbedrijfstellingsassistent die het chronologische verloop stuurt. Deze start met de ontluchting van het hydraulisch systeem en de aansturing van het antihevelventiel voor de ontluchting van de stookolieleiding en eindigt met de optimalisatie van de brandertrappen 1 en 2.

Dankzij zijn compacte afmetingen en zijn laag gewicht is de WTC-OB gemakkelijk te transporteren en te plaatsen. Om moeilijke omstandigheden bijv. smalle en steile trappen probleemloos aan te kunnen, zijn transportmoffen aan het kader van de ketel gelast waarin buizen kunnen worden vastgeschroefd om het transport te vergemakkelijken. Tevens is er een bescherming voorzien voor het transport met een steekwagentje.

Het modulair opgebouwde regelsysteem WCM biedt met zijn platformstrategie, zowel voor de gebruiker als voor de verwarmingsinstallateur talrijke voordelen. Voor de meest verscheidene toepassingen bestaan er speciaal afgestemde modules die onder elkaar via eBUS communicieren en op die manier een comfortabele warmtevoorziening in functie van de behoefte verzekeren.

 

SysteemEnergie-efficiëntieklasse*
WTC-OB 18-A W-PEA A
WTC-OB 25-A W-PEA A
WTC-OB 30-A H-PEA A
WTC-OB 35-A H-PEA A
WTC-OB 45-A H-PEA A

*Volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarming, seizoensgebonden energie-efficiëntie voor ruimteverwarming

WTC-OB (45 kW)
WTC-OB (45 kW)
De condenserende stookolieketel WTC-OB met een vermogen van 45 kW.
Grafiek drukklaar (1.0 MB)
WTC-OB (45 kW)
WTC-OB (45 kW)
Opengewerkt beeld van de condenserende stookolieketel WTC-OB 45.
Grafiek drukklaar (757.9 KB)

Zoekt u een Weishaupt-installateur in uw buurt?

Hier vindt u uw Weishaupt installateur
Zoeken

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Weishaupt-vakman?