Please select a page template in page properties.

De Weishaupt groep

De Weishaupt groep telt met meer dan 4.300 medewerkers tot de wereldmarktleiders voor branders, condensatietechniek, warmtepompen, zonnesystemen en gebouwbeheersystemen.

Centraal staat de Max Weishaupt GmbH in Schwendi met eigen Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum.
De onderneming die in 1932 gesticht werd, is sinds 2009 een holding bestaande uit drie firma’s onder één dak die op het vlak van energie techniek, energiewinning en energiemanagement werkzaam zijn.

Energietechniek: Weishaupt biedt een omvangrijk productgamma met branders en volledige verwarmingssystemen van condensatieketels voor gas en stookolie tot zonnesystemen en warmtepompen voor het gebruik van hernieuwbare energie.

Energiewinning: BauGrund Süd maakt sinds 2009 deel uit van de Weishaupt groep en realiseerd aardsonde- en bronboringen voor de installatie van warmtepompen. Met een schat aan ervaring van meer dan 3 miljoen boormeters en ruim 40 professionele boormachines is BauGrund Süd een van de leidinggevende ondernemingen op vlak van geothermie in Europa.

Energiemanagement: Neuberger Gebäudeautomation maakt sinds 1995 deel uit van de Weishaupt groep en levert intelligente gebouwbeheersystemen. Dit maakt efficiënte en kostenbesparende oplossingen mogelijk door een combinatie van alle mogelijk systemen zoals verwarming, airconditioning, ventilatie, verlichting, zonnewering of allerlei beveiligingssystemen.

 

Up